Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 10:57 - Техеран, 2012-а
Автор: kalinpurvanov Категория: Политика   
Прочетен: 10391 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Калин Първанов

Емил Василев от РЗС разкри българските агенти на "Ал Кайда". Оказаха се автори на детска книжка и на документален филм за Махатма Ганди


"Такава борба за мир падна, че камък върху камък не остана" – гласи популярен анекдот от времето на Студената война и на шпионския бестселър "Техеран 43". Нещо подобно твърди независимият депутат Емил Василев, избран от листата на РЗС. "Противник съм на войната, но ако тя се окаже единствено средство за налагане на световен мир и озаптяване на самозабравили се радикални ислямистки управления". Следва многозначително многоточие.

Народният избраник е обезпокоен от местоположението на София "в обхвата на насочвани от радикални ислямисти балистични ракети с евентуален ядрен заряд". В тази връзка Василев не стои със скръстени ръце. Заел се е с разобличаването на петата колона на ислямистите у нас. Според него, това са фейсбук-групи против войната в Иран и крайнолеви младежки организации като движение  "Че Гевара", които подържали връзка с... "Ал Кайда"! Тук Василев е съвсем сериозен.

Справка: Емил Генов Василев е роден през 1965 г. във Велико Търново. Юрист по образование, адвокат по професия, преподавател по "Корпоративна сигурност" в Нов български университет, автор на редица публикации по антимонополно право и конкурентни отношения. Той е дългогодишен ръководител на правния отдел на ПП "Ред, законност и справедливост". Семеен с две деца.

Кратката биография е публикувана в сайта на партията. От социалните мрежи можем да научим и други подробности, допълващи образа на народния представител. Още повече, че техен автор е самият той, или поне това, което се представя за негов личен профил във Фейсбук. Та, от него научаваме, че Василев е бил сондьор, инженер, продавач на банани на пазара "Римската стена", дилър на автомобили, кадрови офицер-антитерорист в МВР или "типичен селфмейд", демек -  самонаправил се човек. Според собствените признания на Василев,  той е "много долно и отмъстително копеле", а противниците му трябва бързо да бягат, понеже "вземам 3 километра за 9 минути и 50 секунди, пък и на краткия спринт все още ме бива". Да не пропуснем и това, че е и известен “специалист по...тънката част".

Досега Василев беше известен с други неща – заливането с вода на съпартиеца си Тодор Великов, докато говори от трибуната на НС; оплакването, че е бил изнасилен от  Искра Фидосова в парламентарната тоалетна; писмото в защита на лидера на РЗС от клеветите на жълтата преса, в което Василев удостоверява, че всички интимни отношения на Янев, на които е ставал свидетел, са били само и единствено с жени, някои от които са "журналистки в известни столични медии".

Но да се върнем към новата мисия на депутата – защитата на Отечеството от агентите на Техеран, "Ал Кайда" и ислямския тероризъм.

На 30 март в Народното събрание се явява вътрешният министър Цветан Цветанов, за да отговори на актуален въпрос на Емил Василев относно политиката на МВР за противодействие на терористични заплахи, свързани с крайно леви и анархистки организации в България.

Към настоящия момент не са регистрирани подобни политически мотивирани действия, отговаря министърът, според когото активността на подобни организации е сведена до разпространение на пропагандни материали и участие в публични прояви с цел противопоставяне на официални решения. Питащият  изглежда е очаквал повече и не крие недоволството си от сухия отговор. "От вашите думи излиза, че България е остров на спокойствието и едва ли не не са налице никакви данни за терористични заплахи" - репликира Василев - "Аз се оказах явно лош пророк, защото моето питане стана сега изключително актуално след действията на терориста от "Ал Кайда" във френския град Тулуза". За още по-голяма тежест на думите си депутатът обявява, че въпросът му е бил провокиран от изказване на главния експерт по въпросите на тероризма на ЕС Жил дьо Кершов, според когото в цяла Европа има самостоятелно действащи клетки на "Ал Кайда", които се свързват с крайно леви екстремистки организации.

Всъщност, обсъжданият въпрос в българския парламент не е провокиран от никакъв Жил дьо Кершов, а от грозна разправия на депутата Емил Василев с гражданката Петя Паликрушева-Иванова в социалната мрежа Фейсбук.

В 13.24 ч. на 21 февруари Василев влиза във виртуалната група "Не на войната срещу Иран! Не на войните по целия свят!", в която публикува внесен от РЗС проект за декларация на НС. В него се заклеймява иранската ядрената програма като главна опасност за световния мир и се настоява българският парламент да призове Съвета за сигурност на ООН да предприеме незабавни превантивни действия, които да гарантират спазването от страна на Техеран на Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

Преди да предприеме интервенцията, Василев обявява на личния си профил, че вниманието му е привлечено от навъдили се разни групи за защита на Иран. Появата му в тях, естествено, не е посрещната като гостуване на американски рейнджър в балнеокомплекс на съюзническа държава. Макар че, самият той, явно очаква точно това.

Паликрушева настоява Василев да се разкара от групата, наричайки го "леке" и "жалък смешник", на което депутатският профил мигновено й отговаря с "червена к...о". Само след час, явно след като е разгледал снимките на събеседничката си, Василев констатира: "Всъщност ти си хубава, бе, Петя..." и се зарича следващия път да се кандидатира от родния й Пловдив, където е карал казарма и е запазил хубави спомени от разкрепостените й съгражданки. Политикът явно си вярва, че има шанс да бъде избран отново, тъй като е констатирал с облекчение колко е хубаво, че "от червените к...и не зависи състава на политическата класа". Подобни определения се изсипват и върху други младежи, които влизат в полемиката. Бившият антитерорист Василев цитира данни, които е получил от свои приятели, че левите екстремистки движения си взаимодействат с гей-организациите и дори си ходят един-друг на мероприятията. Така и не става ясно дали и те са оплетени в мрежите на "Ал Кайда". Паликрушева отвръща на "удара" с дълъг списък на кандидати за общинари от РЗС на последните избори, осветени като сътрудници на бившата ДС.

По-нататък депутатския речник не подлежи на описание. Достатъчно е да цитираме известния публицист Валери Найденов: "Жестока дискусия! Трябва да се издаде в роман. Но нека не забравяме, че сред депутатите се срещат и културни хора, които четат Толстой, обичат децата и с думи и дела служат за пример на подрастващите".

В интерес на истината, освен сексуалната линия, в изказванията си Василев се придържа и към антитерористичната. Депутатът твърди, че е бил заплашван на профила си и че Паликрушева и съратникът й Павел са "предводители на банда наркомани", които открито призовават към смърт и заливане на Пловдив с кръв. На свой ред младежи го обявяват за рожба на неработещата в България психиатрия.
"Доста от тях ще си имат и вече си имат работа със спецслужбите и закона", размахва им пръст депутатът на Яне Янев. Петя е предупредена, че я чакат тежки дни, а "Павката "направо пиши го бегал – скоро ще го масажира трактор". Самосъздалият се консерватор от село Вързулица, община Полски Тръмбеш, така и не уточнява дали има предвид селскостопански инвентар. Или прозвище на силен предприемач, нашумял с едноименния прякор и считан за един от създателите на РЗС.

"Аз съм женският образ на Бин Ладен в България! Признавам си – взривих 18 небостъргача, 3 космически станции и 2 подводници", иронизира го Паликрушева. И донася по адрес на другаря си – "терористът Павел", който току що е взривил Луната. "Довечера погледнете нагоре – вече я няма! Веднага уведомете за произшествието Цв. Цв.", съветва го пловдивчанката, без да подозира, че Василев буквално ще се вслуша в думите й.

В изложението си на 30 март независимият депутат информира министър Цветанов и почитаемото Народно събрание, че разполага с информация за крайно лява екстремистка организация в Пловдив, нарекла се "Че Гевара", чиито членове застават публично с маски на лицата, ходят по улиците с хладно оръжие, палки, бухалки. Обществеността говорела, че са във връзка с криминални организации и участват в мрежа за пласиране на дрога.

Единственото вярно в "данните" на Василев е, че Павел и Петя са създатели на движение "Че Гевара" и съответно негови председател и зам.-председател. Паликрушева е известна пловдивска телевизионна журналистка. До миналата година Иванов е завеждал "Връзки с обществеността" на община "Марица", в момента е безработен. Негова идейна разработка е сред наградените от журито на конкурса “Пловдив-Европейска столица на културата". Павел е автор на детска книжка, а Петя  на документален филм за Махатма Ганди.

Колкото до депутата Василев, той не успява да се прочуе като кандидат на РЗС за кмет на Велико Търново от последните избори, въпреки че стартира кампанията си с лозунга "Да измием политиката", със снимка на залятия с вода съпартиец и с призиви за оставка на вътрешния министър Цветанов. Още на първата си пресконференция обявява, че разчита на младите хора, на патриотичния вот и дори на...хората от левицата. Получава 686 гласа или1.83% от всички. А от 11-те кандидати на РЗС, които "със сигурност" е щял да вкара в общинския съвет, вътре не се озовава нито един.

На ред са избирателите от Пловдив.

Сп. "ТЕМА", 07.04.2012 г.




Гласувай:
6



1. анонимен - Хм...
09.04.2012 13:14
Хубаво се бъзикате с Емил Василев и изкарване ултракомунистите "писатели на детски книжки", ама да не се наложи да ви припомняме думите ви, ако недай си Боже нещо гръмне в България. Що се отнася до Иран, всеки може да влезе във Фейса и да види, че "Че Гевара" се застъпват за интересите на проислямисти. Опасна игра с огъня и жалко, че някои им се връзват.
цитирай
2. анонимен - до 1. може да си сигурен, че ". . ...
09.04.2012 13:49
до 1.
може да си сигурен, че "... ако недай си Боже нещо гръмне в България..." то ще е дело именно на "бивши" ДС идиоти като Василев, който е абсолютен кретен.
цитирай
3. анонимен - Леле-мале!
09.04.2012 13:51
Калине, този депутат направо те размазва на профила си: https://www.facebook.com/advvasilev#!/advvasilev/posts/309491572453676?notif_t=share_comment
цитирай
4. анонимен - До анонимен 3
09.04.2012 14:02
Размазване е статията, това на дупетата е нескопосана самоотбрана :D
цитирай
5. balkanec - Хахахахаааа
09.04.2012 19:53
Кои сме ние да оспорваме антитерористичното призвание на Уважаемия? Това е човека, когото Фидосова е изнасилила без да е изнасилвала и мивка се клатела без да се клати... Ай сиктир :)
цитирай
6. hatanasov - Организации с имена като "Че Гевара"...
09.04.2012 20:11
са забранени у нас съгласно резолюция на ПАСЕ. Но другарят гл. прокурор, който произлиза от същата терористична организация си мълчи.
цитирай
7. balkanec - Ето още някои неща от цирка:
09.04.2012 21:00
Първо г-н депутата влезе в най-голямата група срещу войната:
"Българи за мир - НЕ на войната срещу Иран!"
и там започна изцепките...

Гордо се похвали, че РЗС са внесли декларация срещу Иран в българския парламент. Хората реагираха отрицателно, но отначало спокойно и имаше опит за "дискусия" по болния проблем с въвличането на България във войни.
Някои от коментиращите бяха по-остри към Уважаемия депутат. Например аз му написах, че и той и Яне Янев и партията им РЗС са известни чифутопоклонници и - според пресата - платени израелски марионетки - нищо по-различно от истината :)
Тогава вече той си отпусна езика и започна да сипе ругатни и заплахи.

После скандала се пренесе в посочената тук група - когато депутата вече беше обругал и изпозаплашил хора и от нея - и вече беше набрал инерция. Разбира се там не му останаха длъжни :)
Все пак речника на хората и до края остана по-сдържан отколкото на депутата, което просто показва, че човека не е наред с главата...

Ето и снимки - скрийншотове:
http://balkanec.blog.bg/novini/2012/04/07/parlamentyt-reagira-sreshtu-nai-vidimo-ludiia-bylgarski-depu.936291
цитирай
8. анонимен - Емил Василев
09.04.2012 22:51
Искам специално да благодаря на автора на статията. Безплатна реклама на цели две страници в сп. "Тема". Какво повече мога да искам за себе си от левия печат? Направен е опит за компромат, но доста нескопосан - щом дори аз си го харесвам...
цитирай
9. balkanec - Компромат? :)
09.04.2012 23:36
Сума ти народ те видяхме какви ги пишеш из фейсбук и какви ги дрънкаш в парламента, и скрийншотове ... ти си патологичен лъжец явно :)
цитирай
10. balkanec - Добре е, че има журналисти,
10.04.2012 01:25
които не цепят басма на лудите в онова заведение срещу коня.
цитирай
11. plamo - Ама Вие наистина много време му о...
10.04.2012 19:23
Ама Вие наистина много време му отделихте на този откачалник! Когато видиш нещо написано или казано от него или съпартиеца му Я.Янев просто плюй и отмини!
цитирай
12. kalinpurvanov - Калин Първанов
21.04.2012 07:47
До 1 - анонимен:
Ако, не дай си Боже, нещо гръмне в България винаги може да припомняте думите ми. Аз пък често си припомням думите на моя преподавател по военно обучение в училище полковник З.: "Смейте се, смейте се, ама като падне бомбата, аз ще се смея!"
До balkanec:
Благодаря ви за подкрепата, само ще ви помоля занапред да избягвате определения като "чифутоподобен". Нека дискусията в моя блог остане в рамките на добрия тон.
До Емил Василев:
Радвам се, че статията ви е харесала. Винаги може да разчитате на безплатна реклама от мен на интелектуалните приключения, в които се забърквате.
цитирай
13. анонимен - Лош пророк
14.08.2012 14:39
Прочетох първия коментар по темата. Този човек е истински пророк. Защото България "гръмна". И всички улики сочат към Иран и подкрепяните от него терористични организации. Мисля, че дължите извинения на г-н Василев. Просто той пръв предупреди какво ни чака. И беше болезнено прав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinpurvanov
Категория: Политика
Прочетен: 182648
Постинги: 32
Коментари: 90
Гласове: 63
Архив