Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 08:45 - Американският експерт: истината за войната в Украйна
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 861 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Американският експерт: истината за войната в Украйна Анализ - 08/14/2017 версия за печат

През септември 2014 г., американски журналист Нолан Питърсън наблюдаваше битката резервоар от хълм в Мариупол.

Тази битка се състоя 05 септември, 2014 в деня на подписването на споразумението за прекратяване на огъня. Питърсън имаше възможност да види обгорени и унищожени танкове, бронирани превозни средства и войници загинаха, чиято смърт хванат в движение, и те са замразени завинаги.

По това време е имало истинска война, тя продължава и днес.

image

 

Сега, когато войната започна с 3 години са минали, и след влизането в сила на Минск II - 2 години, украински войски са все още там, в окопите, под дневния обстрела, бомбени атентати, снайперист, резервоар обстрела и ракетни атаки. Изглежда, че тази война няма да свърши. По същество се извършва от окопите и крепостни съоръжения край на предната линия 400 км в Донбас. Изпичането се извършва от далечно разстояние, а войници едва виждат в един изстрел.

Минск II на прекратяването на огъня - един фарс. Войната все още продължава, а гражданските и военните от двете страни на почти всеки ден са убити или ранени.

Според Питърсън, който в продължение на няколко години пише за войната, украинската армия се е променила значително по-добро.

През 2014 г. украинската армия е неконтролируем сила, която липсваше оръжия и мъжете от 25 години умишлено унищожаване на страната да се грижи само за собствените си интереси, корумпирани държавни, свързани с Москва.

През последните 3 години по време на войната, Украйна се опитва да възстанови армията си, както и че 250 хиляди войници и 80 хиляди запасняци се превърна във втората по големина в Европа. Още е само на руската армия.

Но според директора на Центъра за изследване в областта на външната политика, на фондация Херитидж Lyuka Кофи, това е като "построи кораб на повърхността."

Украйна се е увеличил военния си бюджет с 23% годишно началото на войната. Военният бюджет на Днешната на $ 6 млрд е около 6% от БВП. Военните разходи се покачват всяка година с 10 процента.

Днес, на разположение на Украйна е 2,8 хиляди танкове. За сравнение, Франция има 423 танка, във Великобритания - 407, а в Германия - 408.

Също така, Украйна 625 залпов ракетни системи (Франция им 44 във Великобритания - 42, а в Германия - 50).

И все пак, въпреки че Украйна е по-добра в други европейски страни броят на хората, и традиционни оръжия, е необходимо да се модернизира армията. Повечето от своя арсенал от оборудване Студената война.

Много калашници, които вече използва украинската армия, са били произведени през 1970 г., а някои - през 1960 г. или дори по-рано.

За модернизацията на Украйна трябва да актуализира своята Оръжие и екипировка. През 2015 г. Украйна се превръща в 9 страни в света, за да изнася оръжие. През 2016 г. броят на договори за доставка на оръжия са се увеличили с 25% в сравнение с 2015 г., а размерът им достигна $ 750 млн.

И все пак, според Питърсън, актуализиран украински отбранителна индустрия върви по грешен начин.

Държавен интерес Ukroboronprom се фокусира върху създаването на проби изложба цистерни, ракетни системи и бронирани превозни средства, но плаща малко внимание на техника, която е необходима на бойното поле.

Така например, на лицевата страна не съществува мобилна военна болница, където ранените може да получи първа помощ след 2 години на война. Украински войници ранени от черупки костилка пътища (често на задната седалка на гражданското превозно средство) трябва да пътуват до най-близката болница.

Като цяло, украинската армия все още е зависима от неправителствени организации и доброволци от граждански дела в medpodgotovki, комплекти за първа помощ за доставка, бронежилетки, униформи, храна и вода.

В повечето случаи, войниците се използват повече съветски карти на бойното поле. Въпреки това, украински студенти са разработили заявление за таблети, които могат да бъдат използвани за цел артилерия по мишена. Но купуват таблети военна принудени за своя сметка.

На първа линия в близост до град Маринка украински войници трябва да крадат ток от локалната мрежа, тъй като трите години на войната правителството не ги снабдени с генератори.

Дори и прости и евтини елементи като модификация на безпилотни самолети за разузнаване и ориентиране минохвъргачки все още изпълняват цивилни доброволци. Много от тях - патриотични студенти.

Важен момент: корупцията унищожава украински военнопромишления комплекс. Като цяло, по-голямо внимание се отделя на създаването на оръжия за износ, отколкото за нуждите на украинската армия.

правителството на Украйна е отделило $ 500 милиона през 2016 г. за възстановяване, модернизация и производството на нови оръжия за въоръжените си сили.

Каквото и да беше, Ukroboronprom посочва, че правителството е получил само една трета от тази сума, а сега използва по-малко от половината от производствените си мощности.

След три години на война, при които загинаха повече от 10 хиляди украинци, морала на украинския войник остава на добро ниво, въпреки че те са уморени и са в такива трудни условия.

В САЩ днес е предвидено Украйна техника, която се оказа полезно в битка. Според Питърсън, украински военни са използвали Raven американски безпилотни самолети в предната част в близост до Маринка да донесе минохвъргачки в вражеските позиции и оборудване.

Америка също даде украинската армия радарни станции за борба борбата с батерия, които се използват за защита на някои военни позиции.

Вашингтон вечен въпрос е дали Америка трябва да изпрати смъртоносни отбранителни оръжия в Украйна. Въз основа на това, което вижда и разговорите с украинския военен, Питърсън заключи, че изпращането на смъртоносни оръжия от Съединените щати днес ще бъде символичен жест. Но благодарение на него, Москва ще разберат, че Съединените щати решиха да защити Украйна от по-нататъшно агресия.

Едно леко отклонение.

Когато юни 2015 Нолан Питърсън говори с украински войници от армията в пясъка, той става приятел с Даниел Kasyanenko. Този 19-годишен войник каза, че войната унищожава душата, а той е едва ли някога ще бъде щастлив, както се вижда твърде много ужас.

2 месеца след срещата си Даниел, почина през окопите на източната част на Украйна под обстрел с гранати.

Питърсън пише майка на Даниел, Марина, писмо, в което той обеща да кажете на хората за войната и за това, което уби сина си.

Тя каза: "Благодаря ви. Целият свят трябва да знае истината за войната в Украйна. Направете всичко възможно, за да спре нашите момчета да умират. "

 

Източник




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. 1997 - Жалко
17.08.2017 10:58
"Минск II на прекратяването на огъня - един фарс. "
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743459
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031